Am fost solicitat recent de un prieten sa-i construim un birou. Criteriile au fost: blat masiv, care sa scoata in evidenta desenul natural al lemnului. Design minimalist, fara sertare sau corpuri suspendate. Picioare dreptunghiulare, din otel negru.

I-am propus un design pe care l-a acceptat fara rezerve. Cand am inceput lucrul prietenul meu ne-a facut o vizita. Instantaneu cand a vazut prima foaie de blat de stejar masiv la incleiat si cand a vazut textura si aspectul lemnului pe fata i s-a intiparit un zambet imens care a ramas acolo pe tot parcursul vizitei. Pot sa va spun ca atat timp cat a durat vizita lui, din minut in minut a mers sa vada blatul si sa-l mangaie. Desi eu nu prea apar in poze, m-a convins sa imortalizam momentul si sa-mi faca o poza. In poza se vede ca m-a molipsit si pe mine cu zambetul lui.

blat de stejar masiv la incleiere

Stratul superior al blatului de stejar este incleiat. Deja se vede desenul fibrei lemnului si arata minunat!

 

Piesa de mobilier livrata:

Un birou cu blat din lemn de stejar masiv, executat in tehnologie CLT. Tehnologia CLT (uneori denumita si X-Lam) consta in laminarea la presiuni ridicate a trei sau mai multe straturi de lemn masiv, fiecare strat avand directia de asezare a elementelor de lemn rotita cu 90 de grade fata de precedentele. Lemnul folosit a fost lemn de stejar cu textura rustica uscat in uscator clasic. Finisarea a fost facuta cu grund si lac incolor, cu finisaj semimat. Picioarele au fost confectionate din otel si vopsite cu negru. Si bineinteles, ingredientele cele mai importante: am adaugat foarte multa dragoste si pasiune.

Pozele sunt facute cu telefonul iar locatia din biblioteca nu este cea finala. Voi reveni cu cateva poze din care sa se vada mai clar desenul fibrei si constructia biroului. Cand am livrat biroul, incantarea prietenului meu nu cunostea margini.

Detalii:

  • birou de scris din stejar masiv, lemn cu textura contorsionata si noduri vizibile
  • dimensiune blat: 1.550mm x 750mm x 55mm
  • blat executat in tehnologie CLT hibrida, pentru o stabilitate sporita si evitarea deformarilor
  • picioare din otel vopsite negru
  • dimensiuni de gabarit birou: 1.550mm x 750mm x 770mm
  • greutate totala: cca. 80kg
  • finisaj semimat transparent
  • pret: 1.299 EUR + TVA

Editare la 25.04.2018: Imagini cu textura blatului de stejar

Blatul biroului din stejar masiv - detaliu cu fibra lemnului

Blatul biroului din stejar masiv – detaliu cu fibra lemnului

textura blatului de stejar in zona de lucru

Blatul de stejar rustic in combinatie cu tehnologia moderna